Greenstyling trend 2023

TILLBAKA TILL NATUREN

Medveten om det inflytande som människan har på naturen, tas utomhusmiljön alltmer inomhus. I den gröna industristilstrenden ”Ode to Nature” ligger fokus på att inkorporera många växter och naturmaterial. I en text från en av våra stora leverantörer i Europa så hjälper dem oss att utforska hur man tillämpar denna trend och vilka växter och material som ska användas. 

Överväldigad av naturens kraft

Klimatförändringar är ett hett ämne som i allt högre grad påverkar människors dagliga liv och affärsverksamhet. Insikten om att vi alla spelar en viktig roll för att bevara naturen blir allt tydligare. Denna insikt står i centrum för den gröna industritrenden för 2023: ”Ode till naturen.” Det uttrycks genom en stark betoning på frodiga växter och naturmaterial.

Växter med oregelbundna former ökar medvetenheten om hur växter växer i sin naturliga miljö. Detta koncept kan appliceras på interiörer genom att accentuera växter som Dicksonia antarctica och Monstera. Dicksonia lyfter fram naturens oförutsägbarhet och sårbarhet genom sina unikt växande, vackra löv. Monsteras trasiga löv passar också perfekt in i Ode to Nature-trenden.

https://greenstyling.se/?s=antarctica&post_type=product&dgwt_wcas=1

https://greenstyling.se/?s=monstera&post_type=product&dgwt_wcas=1

 

Oregelbundna former och miljövänliga material

I Ode to Nature-trenden spelar naturen den viktigaste rollen. De invändiga formerna och dekorationerna med växter och behållare är organiska och oregelbundna. Rena, kantiga former saknas, vilket ger vika för runda och naturligt framträdande former. Denna trend kan observeras i ekologiska möbler, såsom soffor, där en naturlig plantering som Baq Lava kompletterar bra. I utomhusutrymmen ersätts stela bårder av böljande gränser fyllda med en mängd olika inhemska och exotiska växter och blommor.

https://greenstyling.se/produkt-kategori/krukor/?pa_kollektion=lava

Materialanvändningen i denna trend är i första hand naturlig, med tonvikt på miljövänliga material. Detta kan inkludera långvariga, återvinningsbara eller naturliga produkter. En idealisk planteringsmaskin som är i linje med dessa principer är Baq Naturescast, gjord av naturliga skogsrester som trädbark och grenar. Tillsammans med en fantastisk grön växt som Alocasia blir den ett riktigt blickfång.

https://greenstyling.se/produkt-kategori/krukor/?pa_kollektion=naturescast

https://greenstyling.se/?s=alocasia&post_type=product&dgwt_wcas=1

 

Rikligt brunt och grönt med naturliga texturer

Färgpaletten i Ode to Nature-trenden är mycket naturlig, med särskild tonvikt på gröna och bruna toner. Varmt och svalt, såväl som mörka och ljusa variationer av dessa färger, växlar för att skapa en dynamisk atmosfär. Ljusa, varma pastellnyanser kan förekomma i blommor eller dekorationer, men de dominerar inte.

Naturliga texturer och ytstrukturer tar blickfånget, med de utvalda mönstren som utstrålar en känsla av lugn. Detta inkluderar ytstrukturer av trä eller sten. Mer oregelbundna ribbor och texturer kan också observeras, vilket kan ses i Pottery Pots Oyster-planteringsmaskinen.

https://greenstyling.se/produkt-kategori/krukor/?pa_kollektion=oyster

https://greenstyling.se/produkt-kategori/mossa-lav/all-in-1-concepts/

Våra tips:

Kombinera hårda element som sten och trä med mjuka element som mossa och ull.

Satsa på växter med särdrag, såsom böjda stammar eller uttalade rötter. Låt dem synas!

Ta in naturen inomhus med en mossmålning.

När du arrangerar buketter, undvik ljusa blommor utan kombinera istället blommor i mjuka toner med andra naturmaterial.

Gröna trender i branschen hösten 2023

Snart presenteras den sista trenden för i år som är perfekt för hösten:  Den kallas Vintage Folklore. Stay tuned.

Greenstyling teamet

 

10%

Gå med i Greenstylings kundklubb så får du 10% på ditt nästa köp i välkomstpresent. Ange bara rabattkoden du får i ditt välkomstmejl i kassan.

Vem handlar du som?