Greenstyling trend -Vintage folklore

VINTAGE FOLKLORE

Vi är glada att ta dig genom den senaste stiltrenden för 2023, ’Vintage Folklore. 

Denna trend inkluderar olika färger, material, texturer och former. Detta skapar en livlig kollektion och en personlig inredning med en varm atmosfär. Växter spelar en viktig roll i denna trend. Läs vidare snabbt och upptäck allt som denna trend har att erbjuda.

Värme, samhörighet, återhämtning

I den nuvarande världen står människor ibland diametralt motsatta varandra. Det finns en bred variation av åsikter. I Vintage Folklore stiltrend handlar det därför om att söka samhörighet med varandra och återhämtning. I denna trend finns uppmärksamhet för all den mångfald som omger oss, och detta uttrycks i en färgglad inredning där färg och växter står i centrum. Växter finns överallt, och särskilt exemplar med olika former omfamnas. 

Välj till exempel den dynamiska Calathea eller den frodiga Caryota mitis. I inredningen finns också många referenser till det förflutna, särskilt 1970-talet och rustik folkkonst. Detta skapar mycket värme, öppenhet och en känsla av att alla är välkomna.

Beställ Caryota

Greenstyling trend 2023
Greenstyling trend 2023

Vintage Folklore

Återvinning och upcycling

Designen i Vintage Folklore är bestämd av hantverk, återvunna produkter och upcycling: något oanvändbart används på ett nytt sätt och återförs till livet. Respekt och uppskattning för livslängden hos (gamla) föremål är centralt. trasiga produkter bör kärleksfullt lagas istället för att kastas bort och ersättas med något nytt. Detta resulterar i ett mångsidigt designspråk där kreativitet och uppmärksamhet framträder.

Materialen i Vintage Folklore är ofta återvunna; vintage-material med en nick till 1970-talet. Tänk på gamla kakel, men också virkning och stickning samt tyger som corduroy. Keramiska krukor passar perfekt med denna trend. Materialet har en naturlig variation i färg och textur, och imperfektioner utstrålar värme. Ett annat alternativ är att hänga växter i makramé-hållare och variera formen och höjden.
 

Vintage Folklore detalj

Glada färger och massor av blommor

Vintage Folklore har en färgglad palett med olika färger och nyanser som inte nödvändigtvis matchar vid första ögonkastet. Glädje är av största vikt, och olika färgkombinationer kan väljas. De typiska varma färgerna från 1970-talet är framträdande och kombineras med pasteller som lila och rosa för att hålla det uppdaterat. Stylisten Silke säger: ”Blomkrukorna är intensivt färgade och verkar inte matcha vid första anblicken. Men genom att kombinera dem skapas en enhet.” Det ljusa gröna från växter kompletterar detta perfekt. Färg kan också hittas i själva växterna; den vackra färgglada Croton ’Mrs. Iceton’ passar mycket bra i denna trend.

Influenser från 1970-talet, rustik folkkonst och blommiga mönster återfinns ofta i denna trend. Från stora till små, millefleurs-stilen är överallt. De blandade mönstren bildar till sist en harmonisk helhet. Växter med karakteristiska blad passar också här. Välj till exempel Alocasia ’Polly’ med kontrasterande ådror och placera den i en kruka som Laos, med runda knoppar.
 

Våra tips:

Var inte rädd att kombinera olika färger, material och mönster. Var modig!

Variera varma färger som orange och senapsgult med ljusa pasteller för en samtida touch.

Välj frodiga växter som ibland växer lite annorlunda än förväntat.

Tänk kreativt med dekorationen och ge produkter en ny funktion.

Gröna trender i branschen hösten 2023

Varje år presenterar Bloemenbureau Holland de gröna stiltrenderna. Vintage Folklore är den sista trenden för 2023 som vi framhäver för dig. Snart kommer vi att ta dig genom trenderna för 2024.

 

Greenstyling trend 2023

10%

Gå med i Greenstylings kundklubb så får du 10% på ditt nästa köp i välkomstpresent. Ange bara rabattkoden du får i ditt välkomstmejl i kassan.

Vem handlar du som?